fbpx

ECR Party Културен викенд во Scilla: Поттикнување на дијалог и соработка

Култура - август 30, 2023

Претстојниот настан за културен викенд на партијата ECR во Скила, Италија, треба да биде значаен собир на политички лидери и ентузијасти чија цел е промовирање на културата, дијалогот и соработката во рамките на Европската партија на конзервативците и реформистите. Се одржува од 1-ви до 3-ти септември 2023 година, настанот ветува дека ќе биде привлечна платформа за дискусии и дебати на теми од критична важност за Европа и нејзините глобални партнери.

Партијата ECR, позната по својата посветеност на конзервативните вредности и принципи, долго време беше во првите редови во застапувањето за ефективно креирање политики и иновативни решенија. Со фокус на поттикнување дијалог и соработка меѓу поединци и организации со истомисленици, викендот за култура на партијата ECR служи како доказ за нивната посветеност на создавање платформа за размена и соработка.

Викендот за култура на забавите на ECR ќе истражува низ низа неодложни прашања и ќе истражи различни аспекти на културата, политиката и општеството. Настанот има за цел да обезбеди платформа за интелектуален дискурс, овозможувајќи им на учесниците да ги споделат своите перспективи и согледувања за теми кои ја дефинираат иднината на Европа и нејзините глобални партнерства.

Сместено во живописната позадина на калабриското крајбрежје, Скила е шармантен град познат по својата богата историја и убавината што го одзема здивот. Лоциран во јужна Италија, овој крајбрежен скапоцен камен им нуди на учесниците прекрасен амбиент да се вклучат во живи дискусии и да создадат значајни врски. Волшебниот стар град на Сцила, со своите тесни улички и традиционалната архитектура, создава амбиент што поттикнува интелектуална размена и културна благодарност.

Викендот за култура на забавите на ECR може да се пофали со импресивен состав на говорници, секој од нив ја носи својата експертиза и уникатни сознанија во дискусијата. Овие звучници вклучуваат меѓу многу други:

Хорхе Буксаде, европратеник ЕЦР, Потпретседател на партијата, шеф на делегацијата на VOX на ЕП, Шпанија, искусен и многу почитуван законодавец, со фокус на промовирање на економскиот раст и создавање работни места преку дерегулација, пониски даноци и слободна трговија. Тој е поборник за зачувување на традиционалните вредности и заштита на јавната безбедност, а истовремено се чува од прекумерно регулирање на европските бизниси.

Антонио Џордано, пратеник, генерален секретар на партијата ECR, Италија. Тој служеше како пратеник за Салерно-Кампанија од 2019 година, а беше избран за генерален секретар на ECR претходно оваа година, кариерата беше обележана со посветеност на унапредување на конзервативните идеологии и промовирање реформи

Кјара Гема, европратеничка, Италија е меѓупартиска, независна членка на Европскиот парламент. Таа служи во Комитетот за меѓународна трговија, каде што ја фокусира својата работа на трговските и економските развојни политики. Нејзината политичка агенда вклучува фокусирање на земјоделските реформи во Африка за подобрување на безбедноста на храната и намалување на сиромаштијата; работи на обезбедување дека регионалните договори се фер и правични за земјите во развој; одбрана на правото на Европа да воспостави сопствени трговски правила; и промовирање на развојот, одржливоста на животната средина и човековите права во меѓународните договори. Кјара е исто така поборник за родова еднаквост и зајакнување на жените ширум светот. Таа работеше на законодавството за заштита на жртвите на трговија со луѓе, обезбедување еднаква плата за мажите и жените, зајакнување на политиките за родителско отсуство низ Европа и промовирање на поголем пристап до образование во земјите во развој.

На настанот ќе учествуваат и реномирани експерти од различни области, вклучително и политички науки, економија и културни студии. Овие експерти ќе придонесат со своето знаење и перспективи, додавајќи длабочина на дискусиите и збогатувајќи го целокупното искуство. Присутните ќе имаат можност да учат од овие експерти и да се вклучат во значаен дијалог. Дополнително, овој настан ќе поттикне средина на соработка, каде што присутните ќе можат да ги споделат своите мисли и придонеси. Со поврзување на луѓе со различно потекло и перспективи, настанот ќе стане простор за заедничко решавање на проблеми и креативно размислување.

Викендот за култура на забавите на ECR во Сцила претставува непроценлива можност за учесниците да се вклучат во стимулативни дебати, да го прошират своето разбирање за критичните прашања и да градат мрежи со истомисленици. Со својот фокус на поттикнување дијалог, зачувување на културното наследство и обликување на иднината на Европа, овој настан ветува дека ќе биде интелектуално стимулирачко и збогатувачко искуство. Учесниците можат да се радуваат на проникливи дискусии, ангажирани презентации и шанса да придонесат во развојот на иновативни решенија и стратегии кои ќе ја обликуваат иднината на континентот и нашата глобална заедница.