fbpx

„Европа Вива“ е повеќе од само надеж

Градење на конзервативна Европа - мај 13, 2024

Во Мадрид следниот настан ECR Party што не сакате да го пропуштите.

Како што се приближуваат европските избори, Vox (ECR) се подготвува да остави свој белег и така е и партијата ECR. Со нејзините претставници кои се собираат во Мадрид од 7-ми до 9-ти мај на национална демонстрација наречена „Вива“, шпанската партија треба да се претстави под европска маска и да го започне својот предизвик со слоганот „Europe Viva “. Со силна и страсна кампања, Vox е подготвен да ја бранува Европа и да ги освои срцата на гласачите кои се барајќи промена. Како што пораката на партијата се шири надалеку, ќе биде возбудливо да се види нејзиното влијание на претстојните избори.

Во оваа прилика, Европската конзервативна и реформистичка партија реши да го организира својот настан за да даде свој придонес во однос на учеството, споделувањето и длабинската анализа. Програмата, распространета во текот на три дена, ќе се осврне на најдлабоките корени на идентитетот на ECR, почнувајќи со посета на Толедо, град во кој коегзистираат христијанските, муслиманските и еврејските култури. Петок потоа ќе продолжи со првиот меѓународен состанок на младинските движења на ЕЦР партиите, на кој младите генерации ќе имаат можност да се сретнат за да ги соберат потребите и искуствата и да го започнат својот генерациски предизвик.

Стотици млади луѓе се очекуваат од цела Европа, со хетерогена делегација од Јужна Америка каде од една страна се повеќе расте вниманието на европскиот конзервативен феномен., на другиот, раната на социјализмот и комунизмот е сè уште драматично жива, што резултира со случаи на политичко насилство што сè уште се евидентираат денес.

Програмата, која може да се консултира на веб-страницата на ECR Party, е како и секогаш полна на настаните. На Сабота , 18 мај, по турнејата со водич што ќе ги одведе учесниците да го откријат градот Мадрид, ќе се одржи цела серија панели: ќе зборуваме за стратегии за имиграција, туризам заснован на јудео-христијански корени и како вештачката интелигенција ќе влијае на нашето општество.

Еден од најочекуваните моменти е секако онаа во која ќе биде претставен политичкиот манифест на европските конзервативци, составен точно со оглед на идните европски избори. Детален манифест составена од десет точки кои недвосмислено ги истакнува долгогодишните вредности и позиции на Конзервативната партија во однос на Европа. Со силен акцент на националниот идентитет, а робусна одбрана, миграциска стратегија која е и прагматична и хумана, климатска акција која го надополнува растот и просперитетот, солидно економско закрепнување, иновативно производство на енергија, трговија, европски буџет и глобална безбедност, тоа е сеопфатен документ кој не остава простор за двосмисленост.

Ќе има многу престижни говорници, почнувајќи од европските парламентарци Карло Фиданца (FdI) и Rob Roos (JA21), кои ќе минат низ многуте национални пратеници како Џанлука Карамана (FdI), Антонио Џордано (FdI) кои е и генерален секретар на Европската партија на конзервативците и реформистите, Сара Келани (FdI), Симона Петручи (FdI), Марта Шифоне (FdI), Гидриус ​​Сурплис (LVŽS), Беатрис Тимгрен (SD), Звонимир Троскот (Мост), Аурелијус Веригра (LVŽS) и Павел Жачек (ОДС). Неколку владини гости како што е британскиот државен потсекретар за енергија Лорд Мартин Џон Каланан (конзервативец), поранешниот бугарски министер за вода и животна средина Нено Димов (ОП-ВМРО), амбасадорот и поранешен постојан претставник на Полска во Европската унија Анджеј Садош и други важни гости како федералниот претседател на Вир Бургер Јирген Јост и националниот претседател на романската партија АД Адела Мирза.

Во недела, нашата цела Делегацијата ќе ја покаже нашата посветеност за градење на просперитетна и енергична Европа на настанот Vox. Цврсто веруваме дека е обединета и просперитетна Европа не само можно но, исто така клучно за нашиот колективен раст и благосостојба. Придружи ни се во овој потфат да создадеме жива Европа од која ни користи сите.