fbpx
Правни
Правни - ноември 26, 2023

Снори Стурлусон како конзервативен либерал

Европски дневник: Рејкјавик, декември 2021 година Името на главниот град на Исланд Рејкјавик е на англиски „Smoke Bay“. Местото го добило името во 874 година од првиот доселеник во Исланд, Инголф Арнарсон од западниот...