Како стигнавме до точката каде што санкциите мора да бидат толку остри?

Енергија - јуни 3, 2022

На последниот Самит на ЕУ , санкциите против Русија доминираа во дебатата. Последната точка на спор е руската нафта, која сочинува нешто помалку од една третина од вкупниот увоз на нафта во ЕУ ,...

Focus

Политика - јануари 17, 2022

Правилно поставување на записот

Некои погрешни толкувања, полувистини и невистини за улогата на Дејвид Одсон во колапсот на банката во Исланд во 2008 година мора да се поправат…...