fbpx
Eastern Europe
Политика - ноември 26, 2023

Полскиот пат од комунизмот

Европски дневник: Варшава, ноември 2021 година Веројатно ниту еден голем европски град не го илустрира толку добро пустошот на поновата европска историја како Варшава, главниот град на Полска. Првично мал рибарски град на реката...