fbpx

Тешко управување со белгиското претседателство со ЕУ: Навигација во европското единство, криза и обнова

Политика - февруари 28, 2024

Белгија е земјата која од 1 јануари оваа година го презеде претседавањето со Советот на Европската унија до 30 јуни 2024 година.

Оваа практика на сила од 1952 година, кога Сојузна Република Германија првпат претседаваше, продолжи со текот на годините, сè додека не беше постигнат договор за секои шест месеци ротација почнувајќи од 1958 година.

Оттогаш, сегашните 27 земји-членки презедоа ротација за да ја преземат. За белгиската репрезентација ова е 13-ти пат, по претседателството во сопственост на Шпанија и претходи на Унгарија во оваа задача. Во овој случај, овие 3 држави се очекува тесно да соработуваат, создавајќи го „тројката“, група која ќе одлучува, со предлози и одлуки, каква ќе биде иднината на Европа во наредните месеци.

За што е претседавањето со Советот на Европската Унија?

Државата која привремено го презема претседавањето со ЕУ мора да присуствува и да ги организира сите седници и состаноци на Советот на ЕУ, да ја претставува со другите институции кои работат со предметното тело, како и да ја продолжи нормалната работа на Заедницата. Оваа година е време Белгија да се погрижи за една многу важна задача во својот мандат, а тоа е обновувањето на Парламентот, со европските избори кои ќе се одржат од 6 до 9 јуни 2024 година. Но, ова секако не е најделикатниот момент со кој ќе се соочи ако ја земеме предвид моменталната ситуација во која се наоѓа Европа во овој момент.

Со што се подготвува Белгија да се соочи во шесте месеци од нејзиното претседавање?

Кога ќе се земе предвид дека веќе неколку месеци се соочуваме со глобална пандемија (сарс ковид-19), дека војната меѓу Русија и Украина ги дестабилизира главно европските баланси, дека новиот воен конфликт на Блискиот Исток силно го подели јавното мислење, да не зборуваме за непосредната потреба да се продлабочи проблемот со енергетската и еколошката криза и да се задржат цврсти односите со заедницата, претстојните европски избори и важноста да се поттикнат луѓето да гласаат, убедувајќи ги повеќето да учествуваат во политички и демократски живот, многу често игнорирани , станува една од најблагите задачи што треба да се разгледаат.

Белгискиот премиер Александар де Кро изјави дека еден од клучните аспекти на кои ќе се занимава владата со која тој раководи главно ќе се однесува на економскиот, со зајакнување на благосостојбата, како и насочување на економскиот и индустрискиот раст кон соодветните вредности. на Зелениот договор, за да помогне да се постигне многу дискутираната климатска неутралност до 2050 година. Приоритет, во секој случај, повторно според изјавите на Де Кро за печатот, останува заштитата на граѓаните, концепт кој е можеби малку премногу случаен и заслужува подлабоки согледувања со детални и прецизни избори кои имаат за цел секојдневна конкретност. со испитување на реалните потреби на граѓаните. Но, исто така, тежи за белгискиот семестар немањето договор на последниот Европски совет, кога земјите-членки се најдоа со различни позиции во однос на ревизијата на буџетот, во кој случај земјата што има право да претседава ќе мора да ги искористи сите средства. има на располагање да ги убеди европските претставници и да ги насочи кон компромис кој може да ги задоволи сечии позиции.

„Пред да се прошириме, треба да се подобриме.

Во едно од неговите интервјуа, белгискиот лидер повторно зборува за потребата од подобрување на работата на Европската унија во однос на единството на ЕУ и потребата да се преземат решенија побрзо од она што е направено досега. Очигледно, според тоа, сè уште има потреба од подобрување од бирократска гледна точка, која се смета за премногу бавна и гломазна. Сепак, треба да се разгледа прашањето за Источна Европа и Балканот, кои упорно бараат да бидат дел од Заедницата, но очигледно тоа не е еден од приоритетите што треба да се стават на дневен ред, барем не засега.

Во планот на територијата во која е сместено институционалното седиште на Европската заедница, за овој семестар се поставени 150 мерки, но засега не е сигурно разрешувањето на сите поставени цели. Можеби новата држава, која ја надгледува важната улога, треба да се погрижи повеќе да слуша, за повеќе да внимава на реалните потреби на граѓаните.