fbpx

Иновации во инфраструктурата, земјоделството и здравствениот сектор

Култура - ноември 25, 2023

По убедливиот успех на концептот, ECR Културните викенди продолжуваат во еден од најважните региони на европската историја. Забавата патува во Скила, во Калабрија, за која античките Грци би тврделе дека е родното место на Италија.

Но, приказната оди уште подалеку. Населена уште од античко време, Калабрија покажува докази за населби кои датираат од палеолитската ера. Во текот на својата историја, регионот служел како дом на различни антички племиња како што се Италијаните, Брутиите и Енотријците.

Сместен во прегратката на југот на Италија, која ја бакна сонцето, регионот е ризница на антички чуда и историски знаменитости кои чекаат да бидат истражени. И истражени ќе бидат, за време на нашиот Културен викенд. Учесниците ќе добијат шанса да патуваат низ времето додека талкаме по стапките на цивилизациите кои оставиле неизбришлива трага за тоа кои се Европејците денес.

Но, историјата и остатоците од цивилизациите кои влеваат стравопочит, вклучително и семоќната Римска империја, не се единственото нешто што го нуди Партијата ЕЦР. Се собираме овде за да се справиме со предизвиците и да ги истражиме можностите во европската регулатива и соработка во врска со трговијата, транспортните инфраструктури, земјоделството и иновациите во здравствениот сектор. За време на овој настан, европските политичари ќе се вклучат во дискусии со индустриски лидери и експерти за политики, обезбедувајќи длабоко информативно нурне во најновите теми.

Почнувајќи од министри и државни секретари од италијанската влада до водечки членови на конзервативното европско семејство, говорниците ќе понудат единствени сознанија и ќе одговараат на прашања од јавноста. Понатаму, можностите за вмрежување се одлични, бидејќи ќе добиете можност да се вклучите во приватни дискусии со говорниците и учесниците за време на елегантна гала вечера.

И бидејќи таквото искуство ги заслужува најголемите услови, Altafiumara Resort & Spa стои како истакнат домаќин, грациозно изграден среде волшебната убавина на Коста Виола. Неговата волшебна локација не само што нуди идеално место за релаксација, туку служи и како порта за прифаќање на автентично медитеранско искуство.

Одморалиштето може да се пофали со неверојатни глетки, презентирајќи танц на бои што е неспоредлив во светот. Со архипелагот на Еолските Острови и двата активни вулкани, Етна и Стромболи, кои ја красат позадината, гостите се почестени со панорама што ги остава во стравопочит од чудата на природата.

И додека цените на ваквото искуство генерално би биле високи, фактот што настанот на партијата ECR е делумно финансиран од Европскиот парламент создава единствена можност да се има по исклучително пристапни цени. За повеќе информации за тоа прашање, поканети сте да ја проверите официјалната веб-страница на партијата. Ве очекуваме!