fbpx
Животна средина
Животна средина - декември 6, 2023

Политиката на ЕУ за намалување на загадувањето ги зголемува трошоците за производство на храна

„Кравите се новиот јаглен“, вели глобалната лоби група која се обидува да ги убеди владите да ги укинат сточарските фарми со образложение дека ѓубривото е главен извор на загадување. FAIRR, кој се смета себеси...