fbpx
Наука и технологија
Наука и технологија - ноември 25, 2023

ЕУ, нови точки на истражување за ИКТ вештини

Според истражувањето на Еуростат, на европскиот пазар на вработување, професионалните личности Експертите за информатички и комуникациски технологии (ИКТ) се сè поатрактивни, но уште помалку достапни. И покрај зголемената побарувачка, на италијанскиот и на дел...