fbpx
Russia
Политика - февруари 26, 2024

Сепаратистичкиот регион на Молдавија се обидува формално да се приклучи на Русија

Помеѓу Молдавија и Украина се наоѓа регион кој често се занемарува на глобалната сцена, но сепак натопен во сложеност и контроверзии. Приднестровје, официјално Приднестровска Молдавска Република, стои како самопрогласена држава со двосмислен суверенитет и...